KULTAVILLAN intohimona on tuotteistaa upea kotimainen villa iloksemme. Valmistusketjun paikallisuus sekä materiaalien erityisyys ja ekologisuus tekee villatuoteistamme uniikkeja. Vain luonnollista villaa, pellavaa ja luomupuuvillaa - ja värit tulevat luonnosta!

Pehmoista villaa iholle

Tiesitkö, että meidän suomen lampaan villa on yksi maailman hienoimmasta villalaadusta merinovillan jälkeen. Villan hienous on niin uniikkia, että olemme halunneet valmistaa villaisen tuotesarjan kotimaisesta villasta meidän kaikkien iloksi, jokapäiväiseen käyttöön.

Villatuotteissa on orgaanista luonnollisuutta, niin kuin pitääkin! Ne ovat huolettomia ottaa mukaan ja käpertyä villan lämpöiseen syleilyyn.

Myynti: kultavilla.com

Kapea syys-/talvihuivi

1006/2006/3006

 • Kaarna 66% Villaa - 33% luomupuuvillaa (GOTS)

Koko 50 x 180 cm

 • 1006 Hinta 89 € Luonnolliset sävyt *2006 Hinta 99 € luonnonvärjätty raita

Neliöhuvit

1005/2005

66 % Villaa - 33 % luomupuuvillaa (GOTS)

Monikäyttöinen neliöhuivi - sopii hartiahuiviksi tai kaulahuiviksi. Suomen lampaan villaa luonnon väreissä. Koristeena väriraita luonnon värjättyä villaa.

Koko 120 cm x 140 cm

 • Hinta 110 €

Shaalit, jättihuivit

1003

Jäkälä 66 % Villaa - 33 % luomupuuvillaa (GOTS)

Suomen lampaan villan luonnolliset sävyt

Koko 100 cm x 180 cm

 • 1003 Hinta 162 €

Shaalit, jättihuivit

3003

66 % Villaa - 33 % luomupuuvillaa (GOTS)

Koko 100 cm x 180 cm

Hinta 188 € Käsin värjätyt uniikkikappalet (syvä luumun punainen, syvä metsän vihreä)

Talvipeitto

1001

** 80 % Villaa - 20 % luomupuuvillaa (GOTS)

Lämmin peitto suomen lampaan villan sävyissä. Viimeistely luonnonvärjätyllä villalla. Useissa villan sävyissä.

Koko 135 cm x 190 cm

 • 1001 Hinta 220 €

Villapeitto

2002

 • Mummola

  66% Villaa - 33% luomupuuvillaa (GOTS)

  Värikäs perhe! Erittäin pehmyt ja lämmin peitto, joka on pehmeä ihoa vasten. Pehmenee ja pehmenee käytössä. Voi nyppyyntyä ahkerassa käytössä.

Koko 120 cm x 210 cm

Hinta 330 €

Kevytpeitto

1002

** 70 % Villaa - 30 % luomupuuvillaa (GOTS)

Sopivasti kevyt peitto mukaan otettavaksi. Ihanasti ryppyinen! Suomen lampaan villaa luonnollisissa sävyissä.

Koko 130 cm x 180 cm

Hinta 195 €

Kevytpeitot lapsille

1011

70 % Villaa - 30 % luomupuuvillaa (GOTS)

Kevytpeitto. Viimeistely luonnon värjätyllä villalla.

Koko 100 x 170 cm

Hinta 195 €

Unipeitot vauvalle

1010/3010

 • UNI 66 % pehmyttä kampavillaa - 33 % luomupuuvillaa (GOTS)

Koko 100 x 100 cm

 • 1010 Hinta 89 € Luonnolliset värit
 • 3010 Hinta 125 € Käsinvärjätty indigolla, uniikkikappaleet

Villaa, miksi!

Villa on huippumateriaali! Se on lämmin, pehmeä, kevyt, paloturvallinen.. Villa on niin hieno luonnonkuitu, ettei mikään teknologia pysty kopioimaan sen upeita ominaisuuksia.

Huiveissa ja kevyissä matkapeitoissa käytämme pehmeintä, hienoa suomalaisen lampaan kampavillaa, joka ei kutita herkkääkään ihoa. Paksummat villapeitot on viimeistelty pörröiseksi, lämmittämään ulkosallakin. Karkeampi villalaatu sopii vaativaankin retkeilykäyttöön.

 • Hengittää ja säätelee kosteutta

 • Estää hajun muodostumista

 • Estää ihoallergioita

 • Lämmittää

 • Parantaa unen laatua

 • Vauvalle villassa parhaat unet :).

Villatuotteet on valmistettu perinteisillä tekniikoilla. Lampaanvillan parhaat ominaisuudet hyödyksi sekä kylmälle että leudommalle ilmalle.

Luonnonvärjätty villa - taikaa!

Villalankojen rikkaat värisävyt on luotu ekologisilla luonnonväriaineilla, joissa hyödynnetään myös suomalaisten lampaanvillan luonnollisia harmaita ja ruskeita sävyjä. Kaikki väriaineemme tuotetaan eettisellä ja kestävällä tavalla.

 • Sininen (ja vihreä) väri on värjätty indigolla (leaves of Indigoferia tinctoria)
 • Keltaiset väriaineet (ja vihreät) ovat resedasta peräisin (Reseda luteola).
 • Punaiset värit ovat lacca-väriainetta (Laccifer lacca) ja krappia (Rubia tinctoria kasvin juuret). Kirkkaat punaiset eristetään hartsista, jota erittää Cochenille-hyönteinen (Coccus cacti).

Luonnonvärjäys tehdään pienissä erissä tiiviissä yhteistyössä Aurinkokehrä kanssa. Osa villatuotteista ovat käsinvärjättyjä. Värisävyt voivat vaihdella erästä toiseen, mutta mielestämme se tekee jokaisesta tuotteesta ainutlaatuisen!

Washing instructions

Pesuohjeet

Villan hoito koetaan yleensä vaikeaksi, mutta olemme hyvin eri mieltä. Villan luonnollinen vaha, lanoliini, päällystää villakuituja, mikä estää villan likaantumisen. Yleensä villan pitäminen raikkaassa ilmassa jonkin aikaa riittää. Jos luulet, että villatuotteesi tarvitsee pesua, hoito-ohje on käsinpesu, huuhtele, linkoa kevyesti ja anna kuivua. Voit käyttää mietoa saippuaa. Linkoamisen jälkeen (800 k/min, 1-2 min) villa kuivuu nopeasti.

Kotimainen lampaanvilla on luonnollista, ilman kemiallisia käsittelyjä ja huovuttuu helposti.

Huivit ja kevytpeitot 66% villaa - 33% luomupuuvillaa

 • Käsinpesu 30°C
 • Liota (10-15 minuuttia), linkoa, huuhtele, linkoa ja anna kuivua
 • Käytä mietoa villapesuainetta tai saippuaa tarvittaessa

Retkipeitot

 • Käsinpesu 30°C:ssa miedossa saippuavedessä
 • linkoa, huuhtele, linkoa ja anna kuivua.
 • Jos peitto on kovin likainen, villapesuohjelma 30°C:ssa.
 • linkoa kevyesti (800 k/m, 1-2 minuuttia).

Nyppyyntyminen on käsittelemättömän villan luonnollinen piirre. Nypyt voi poistaa kevyesti harjaamalla.

Käsittele villatuotteita varoen - or sheep happens!

Luonnonkuidut

Käytämme vain luonnonkuituja, luomupuuvillaa, Euroopassa kasvatettua pellavaa ja villaa. Erikoisuutemme on käyttää kotimaista lampaan villaa, koska se on paikallista, ekologista ja varmistaa, että villamme ovat pehmeitä ja lämpimiä!

Suomen lampaanvilla

Olemme työskennelleet vuosien ajan lampureiden ja villakehräämöiden kanssa tuodaksemme suomalaisten rotujen villaa tuotantoon. Käsittelemme villaa pieninä määrinä kehittääksemme parhaan laadun tuotteisiimme. Suomessa lampaat voivat elää hyvää elämää pienillä tiloilla nauttien parhaasta hoidosta. Langat kehrätään pienkehräämöissä. Pirtin kehräämö Mikkelin Hiirolassa jalostaa pehmeimmän villan kampalangoiksi.

Karitsan villa

Karitsan villa on pehmeää ‘baby merinovillaa’ jo karitsojen ensimmäisestä kehruusta. Karitsan villalangat on valmistettu italialaisessa kehräämössä hienovillasta. Villa on käsittelemätöntä ja siten ilman viimeistelykemikaaleja ja polymeerejä, joita yleensä käytetään ‘helppohoitoisten’ tuotteiden valmistamiseen. Mielestämme villan luonnolliset ominaisuudet tekevät villasta upean! Karitsan villan käyttö tekee villastamme pehmeän ja lempeän iholle. Se on ihanteellista vauvoille, ja sitä voidaan käyttää huiveina tai kevyinä peittoina miedoimpina vuodenaikoina.

Luomupuuvilla (GOTS sertifioitu)

GOTS-standardi varmistaa puuvillan ekologisen ja sosiaalisen kestävän valmistuksen aina pellolta langoille. Ostamme luomupuuvillaa saksalaisesta kehräämöstä, joka on erikoistunut hienoihin puuvillalankoihin. Luomupuuvillasa myös värjääminen tehdään sertifioiduilla turvallisilla kemikaaleilla. Värjäämätön, raakavalkoinen puuvilla minimoi kemikaalien käytön puuvillan käsittelyssä.

Eurooppalainen pellava

Pellavaa pidetään yhtenä ekologisimmista luonnonkuiduista, koska sen kasvattamiseen Atlantin rannikon kosteudessa tarvitaan vain sadevettä ja vain vähän lannoitteita. Käyttämämme pellava on ranskalaista alkuperää.